Prvi sastanak projekta ”Povijest na zrnu soli”

Partneri na projektu ”Povijest na zrnu soli” održali su svoj prvi sastanak u Stonu. Kao jedan od partnera na projektu sudjeluje i Regionalna razvojna agencija DUNEA, koja je zadužena za aktivnosti nadogradnje Tematske turističke ceste ‘Pelješac – vinsko carstvo’.

Riječ je o projektu čiji su ukupni prihvatljivi troškovi 56,6 milijuna kuna, od čega je 85 %, odnosno oko 48 milijuna kuna, bespovratnih sredstava osiguranih kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.  Nositelj ovog projekta je Općina Ston, gdje su i koncentrirane sve aktivnosti, a partneri su DUNEA, Društvo prijatelja dubrovačke starine,  TZ Ston,  Župa sv. Vlaha Ston i Natura Dalmatia.

Kroz ovaj će se projekt sufinancirati uređenje i opremanje tvrđava Veliki Kaštio i Koruna, rekonstrukcija i uređenje poteza južnog zida Stonskih zidina te uređenje parka Komarda. Također, obnovit će se i proširiti Stonski lapidarij i obnoviti Napoleonov put, u onom djelu koji se nalazi na području općine te nadograditi tematska staza ‘Pelješac – vinsko carstvo’.

Na održanom sastanku partneri su se upoznali s planiranom dinamikom provedbe projekta, koji traje do ožujka 2019. godine.