S ministrom zaštite okoliša oko Lučina razdolja

Izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije na čelu sa županom Nikolom Dobroslavićem u Ministarstvu zaštite okoliša razgovaralo je ministrom Slavenom Dobrovićem i njegovim suradnicima na temu projekta Centra za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju.

Izrađivači studije izvodljivosti i idejnog projekta izložili su rezultate dosadašnjeg višegodišnjeg rada. U posljednjoj dorađenoj verziji ugrađene su sve primjedbe stranih konzultanata. Ministar Dobrović istaknuo je da Ministarstvo ne želi prekidati projekt niti CGO dovoditi u pitanje, ali da žele biti sigurni u projekt i njegovu cijenu. Također, naglasili su,  žele unaprijediti druge aspekte gospodarenja, kao što su odvajanje, recikliranje i kompostiranje.

Direktor županijske Agencije za gospodarenje otpadom Ivo Margeta podsjetio je na zakonske i ugovorne obveze Županije koje se moraju poštovati.

Župan Dobroslavić potvrdio je da je i županijski interes odvajanje otpada te da će Županija pomoći unaprjeđenje cjelokupnog sustava. Naglasio je, međutim, da je Centar neizostavan dio sustava da je on doradama smanjen, da je odvajanje prema preporukama ostavljeno komunalnim društvima i da ga je takvog nužno što prije realizirati.

Na sastanku je utvrđena je nužnost završetka Studije i Idejnog projekta i neupitnost Centra u sustavu. Ministarstvo će razmotriti ima li ono neke prijedloge glede sadržaja Centra.