Studenti posjetili Poduzetnički inkubator Dubrovnik

S ciljem upoznavanja studenta s poduzetništvom u praksi, Centar za poduzetništvo d.o.o. je za studente prve godine diplomskog studija Sveučilišta u Dubrovniku, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, organizirao posjet i obilazak Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik.
Studentima je prezentiran rad i usluge koje pruža Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije i Poduzetnički inkubator Dubrovnik. Poduzetnički inkubator namijenjen je malim poduzetnicima početnicima koji nemaju vlastiti poslovni prostor te im pruža niz povoljnih usluga s namjerom da se tijekom inkubacije razvijaju i postanu uspješni poduzetnici te da, uz financijsku uspješnost i samostalnost, postanu spremni na izlazak iz inkubatora. U inkubatoru su smješteni poduzetnici različitih djelatnosti – informatičke, marketinške, knjigovodstvene, dizajnerske djelatnosti te djelatnosti turističkih agencija.
Korisnici inkubatora Jasna Gavrić, vlasnica obrta Koralj te Ivan Ivičević Bakulić, suvlasnik obrta Insoma, su tijekom prezentacije studentima predstavili svoj ulazak u svijet poduzetništva, od same poduzetničke ideje do registracije, kao i samo značenje usluga Centra i poduzetničkog inkubatora za njihovo poslovanje. Nakon održane prezentacije, studenti su imali priliku obići prostorije Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik. Svrha posjeta je, dakle, poticanje studenata na poduzetničke ideje, kako bi završetkom studija i sami postali poduzetnici, možda i stanari poduzetničkog inkubatora