Sudionici memorijalnog biciklističkog maratona povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja stigli u Dubrovnik

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, Udruga “Slavonskobrodski biciklist” iz Slavonskog Broda i ove godine, osmi put zaredom organizirala je memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar – Knin – Dubrovnik, gdje su stigli oko 13 sati. Bicikliste je na Pilama dočekala pročelnica Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Dubrovačko-neretvanske županije Nina Skurić, a predsjednik HVIDRA-e Dubrovačko neretvanske županije Vitomir Bajac maratonce je dočekao na Mostu dr. Franja Tuđmana.

 

“U ovogodišnjem ultrabiciklističkom maratonu sudjelovalo nas je 18 iz gotovo cijele Hrvatske,  bilo je dosta teško voziti zbog visokih temperatura, ali to je zaista mala žrtva i sjećanje na naše branitelje koji su dali svoje živote.”- istaknuo je predsjednik Udruge ‘Slavonskobrodski biciklisti’ Siniša Safundžić.

 

Biciklistički maraton, dug više od 1000 km, članovi udruge „Slavonskobrodski biciklist“, hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i članovi njihovih obitelji započeli su na Ovčari, a cilj im je bio Dubrovnik. Ultramaraton se održava u sedam etapa, u razdoblju od 30. srpnja do 5. kolovoza.