U Kazalištu Marina Držića održana komemoracija za maestra Đela Jusića

U Kazalištu Marina Držića danas je održana komemoracija povodom smrti maestra Đela Jusića, kojoj je nazočio i župan Nikola Dobroslavić s v.d. pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić.

Uz obitelj, gradonačelnika Mata Frankovića sa suradnicima, biskupa dubrovačkog mons. Mata Uzinića i brojnih drugih, s maestrom su se posljednji put došli oprostiti brojni sugrađani, prijatelji, kolege, članovi Malog raspjevanog Dubrovnika, koji su uz riječi sućuti najbližima uputili i prekrasne riječi sjećanja vezane uz gospara Đela, a Dubrovački simfonijski orkestar i klapa Kaše podsjetili su na neke od najpoznatijih nota Đela Jusića.

Župan Nikola Dobroslavić u svom je govoru izrazio iskrenu i duboku sućut članovima obitelji maestra Đela: „Naš Đelo bio je veliki umjetnik, glazbenik, zaljubljenik u naš Grad, domoljub i čovjek koji je tako vješto utkao glazbene note u svoj Grad. Nije više s nama fizički, ali duhom jest, kroz svoje predivne pjesme koje su nam upotpunjavale mladost, obilježile srednje godine, a prate nas i danas. I nastavit će naš Đelo biti s nama jer ćemo ga se sa zahvalnošću trajno sjećati i jer će se njegove pjesme pjevati i svirati. Njegove pjesme nastale kao rezultat ljubavi u kojoj su živjeli Đelo i Grad, jedne divne ljubavi koja se pokažala tako nježna i tako plodna. Hvala ti, dragi Đelo, na svemu što si nam dao. Pamtit ćemo tebe i tvoja djela. Neka ti je mirno more, dragi naš kapetane!“, rekao je župan.