U Ranjini održan sastanak Projektnog savjeta za izgradnju Studentskog doma Dubrovnik

U Palači Ranjina danas je održan sastanak Projektnog savjeta za izgradnju Studentskog doma u Dubrovniku.

Sastanku su nazočili župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum i član Savjeta Miše Galjuf, voditelj Projektnog tima i ravnatelj Studentskog centra u Dubrovniku Marko Potrebica, predsjednik Upravnog vijeća SC-a Nikša Kobojević te predsjednik Studentskog zbora Amar Omerčahić.

Ovaj projektni tim je tijelo formirano investicijskom studijom za izgradnju Studentskog doma, a današnji sastanak je održan kako bi se članovi upoznali sa stanjem i trenutnim radovima na izgradnji. Ravnatelj Studentskog centra tom je prilikom istaknuo kako su radovi završeni u 93-postotnom opsegu te upoznao nazočne sa stanjem natječajnih postupaka za nabavu opreme za Studentski dom. Također, članovi Savjeta istaknuli su važnu ulogu Studentskog doma tijekom borbe protiv pandemije koronavirusa kada je ondje bio objekt za sekundarni smještaj oboljelih, pri čemu je posebno naglašena brza priprema doma, koji u tom trenutku još uvijek nije bio u potpunosti završen, odnosno spreman za smještaj te uspješna organizacija u cijelosti.

Slijedom svih informacija i stanja na terenu, izraženo je čvrsto uvjerenje kako će Studentski dom biti spreman za prihvat studenata do početka akademske godine.