UNIDU organizira seminar “Uloga i vrijednost kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa u razvoju posebnih oblika turizma”

Sveučilište u Dubrovniku poziva na seminar “Uloga i vrijednost kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa u razvoju posebnih oblika turizma” koji će se održati u petak, 25. listopada 2019. na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju s početkom u 9.00 sati.

Seminar, realiziran u okviru EU projekta “Ruralna poučna, kulturno – etnografska turistička atrakcija”, organizirala je doc. dr. sc. Iris Mihajlović, a predavat će doc. dr. sc. Jadranke Bagarić.

Prijave za sudjelovanje na seminaru, primaju se do srijede, 23. listopada 2019. na e-mail iris.mihajlovic@unidu.hr.

Cilj projekta Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija je stvaranje i promocija kulturne i etnografske ponude Dubrovačko-neretvanske županije pod zajedničkim nazivom „Putevima prošlosti“. U sklopu projekta označene su pješačke staze Austrijski put i četiri tematske staze Babino polje, a uređuju se Zavičajna kuća Dubrovačko primorje, Gradski muzej Korčula smješten u palači Ismaeli-Gabrielis i Muzej zlata i srebra Smokvica.

Ukupna vrijednost projekta je 33.872.704,57 kuna, od čega su bespovratna sredstva 27.748.345,48 kuna. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Program.pdf