Veliki broj zainteresiranih za stručnu praksu u Predstavničkom uredu Dubrovačko-neretvanske županije

Završen je proces prijava za iskaz interesa za stručnu praksu u Predstavničkom uredu Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu, koje su se zaprimale od 12. do 28. veljače 2018. godine.
Temeljem otvorenog poziva za iskaz interesa za stručnu praksu, ukupno se prijavilo 19 kandidata koji zadovoljavaju kriterije. Broj prijavljenih kandidata govori o velikom interesu mladih za upoznavanjem s radom Predstavničkog ureda i institucija Europske unije.
Stručno povjerenstvo razmotrit će pristigle prijave te svakog kandidata ocijeniti pojedinačno prema kriteriju motivacije, iskustva, (ne)zaposlenosti i regionalne pokrivenosti. Povjerenstvo će do 30. ožujka odabrati osmero najboljih kandidata za sudjelovanje u programu stručne prakse.
Izabrani kandidati stručnu praksu pohađat će u razdoblju od dva tjedna, u svibnju, lipnju, rujnu i listopadu 2018. godine.
Sve tri visokoobrazovne institucije koje djeluju u Dubrovniku, Sveučilište u Dubrovniku, Rochester Institute of Technology Croatia te Libertas međunarodno sveučilište, potpisale su Sporazume o suradnji s DUNEA-om, temeljem kojeg se omogućuje studentima navedenih sveučilišta obavljanje stručne prakse u Predstavničkom uredu. Tako će uz osmero izabranih kandidata, priliku za praksu imati još tri studenata partnerskih sveučilišta.
Već sedam godina Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA provode program prakse kojeg je u Predstavničkom uredu DNŽ u Bruxellesu do sada uspješno završilo 60 mladih.