Zamjenica Marević na 50. obljetnici VK Neretvanski gusar

U Metkoviću je u subotu održana svečana sjednica VK Neretvanski gusara povodom 50. godišnjice osnutka kluba, a kojoj je nazočila I zamjenica župana Žaklina Marević.

Na sjednici su bili nazočni I prijatelji, sponzori, članovi uprave, predstavnici Grada Metkovića, predstavnici Veslačkog saveza, drugih veslačkih klubova, bivši i sadašnji veslači. Prvi se s govornice obratio predsjednik kluba, Vido Jeramaz kazavši kako je daleke 1968. godine prvi četverac koji je veslao za VK Neretvanski gusar bio Zdravko Vučićević, Mate Marević, Stipe Vučković i Petar Jurjević. Prigodnim riječima povodom ove velike klupske obljetnice s govornice obratili su se: predsjednik veslačkog saveza Dalmacije, Juraj Gamulin, predsjednik Veslačkog saveza Hrvatske, Branimir Bašić, zamjenik gradonačelnika Metkovića, Damir Rajić i Marko Ćurković, predsjednik Hrvatskog kajakaškog saveza, koji je službeno objavio kandidaturu Grada Metkovića za Svjetsko prvenstvo u kajak-kanu u maratonu koji se održava 2023.
Na svečanoj sjednici dodijeljena su priznanja počasnim članovima kluba, zaslužnim pojedincima za podupiranje kluba. Predstavljenu fotomonografiju kluba, naziva ‘Naših prvih pola stoljeća’ uredio je Ivica Puljan. Predsjednik Hrvatskog kajakaškog saveza Hrvatsku, Marko Ćurković dodijelio je priznanja zaslužnima za uspješnu organizaciju i realizaciju Europskog prvenstva u kajak-kanuu, održanog ove godine u Metkoviću, a uručeni su prigodni darovi predstavnicima veslačkih klubova.