Zamjenica Marević na dodjeli najboljih sportaša grada Dubrovnika

Zamjenica Žaklina Marević i v.d. pročelnice UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić nazočili su proglašenju najboljih sportaša grada Dubrovnika za 2018. godinu na kojoj su judašica Ivana Šutalo, vaterpolist Luka Lončar, trener Vjekoslav Kobešćak, košarkašice Raguse, vaterpolisti Juga CO te predsjednik Jedriličarskog kluba Orsan Marinko Mikulandra dobili priznanja u različitim kategorijama.

Na ceremoniji u Dubrovniku u ponedjeljak navečer priznanjima za sportske uspjehe u prošloj godini nagradio ih je Dubrovački savez športova.

Ivana Šutalo (Judo klub Dubrovnik) proglašena je za najuspješniju sportašicu kao seniorska doprvakinja Hrvatske i osvajačica bronci u europskoj Ligi prvaka i na Grand Prixu, a Luka Lončar (VK Jug CO) za najuspješnijeg sportaša kao prvak Hrvatske, pobjednik Regionalne lige i Kupa Hrvatske te sudionik završnog turnira (četvrto mjesto) u europskoj Ligi prvaka s Jugom CO, a s reprezentacijom pobjednik Europa kupa i brončani na Europskom prvenstvu.

Košarkašice Raguse su najuspješnija ekipa kao brončane u prvenstvu Hrvatske i srebrne u Kupu Hrvatske, a vaterpolisti Juga CO najuspješnija momčad jer su prvaci Hrvatske, pobjednici Regionalne lige i Kupa Hrvatske te četvrti u Ligi prvaka.

Trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak zamjenica Marević dodijelila je priznanje za najuspješnijeg trenera, dok je predsjedniku Jedriličarskog kluba Orsan Marinku Mikulandri dodijeljena Nagrada za životno djelo.

Uz njih, nagrađeni su i sportašice i sportaši u mlađim kategorijama koji su u 2018. godini bili prvaci države ili su se okitili odličjima na međunarodnim natjecanjima.

FOTO: DuList