Zamjenica Marević na predstavljanju programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je danas konferenciji za medije povodom otvaranja 69. Dubrovačkih ljetnih igara u hotelu Excelsior.

Konferenciji su također nazočili i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović, intendantica Dora Ruždjak Podolski, pomoćnik za dramski program Saša Božić i pomoćnica za inovativne kulturne prakse Karolina Rugle.

Zamjenica Marević naglasila je važnost Dubrovačkih ljetnih igara te pohvalila ovogodišnji program.

‘Igre su od velikog značaja, ne samo za Grad Dubrovnik nego i za cijelu našu županiju, ali i cijelu našu domovinu. Ravnateljice, želim Vam čestitati na izvrsnom vodstvu ustanove, a Vama cijenjena intendantice želim zahvaliti na ovako bogatom i lijepom dramskom i glazbenom programu kojeg ste sa svojim suradnicima pripremili za sve posjetitelje koji će doći na ove Ljetne igre’, rekla je zamjenica Marević.

Ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović izrazila je zadovoljstvo pri suradnji s kolegama pa su ovako bogat i kvalitetan program uspjeli osmisliti timski u sedam mjeseci zajedničkog rada.

Ovogodišnji program 69. Dubrovačkih ljetnih igara u odnosu na prošlu godinu ima povećan broj produkcija i koprodukcija te domaćih i stranih gostovanja. Premijerni dramski naslovi su „Michelangelo“ Sebastijana Horvata i Milana Matthisa Markovića prema drami „Michelangelo Buonarroti“ Miroslava Krleže u koprodukciji s Hrvatskim narodnim kazalištem Ivana pl. Zajca u Rijeci i u režiji Sebastijana Horvata, „Odbrojavanje – na piru s Držićem i Nalješkovićem“ u režiji Lee Anastazije Fleger, Marine Pejnović i Hrvoja Korbara, “Ispravci ritma” u režiji Gorana Sergeja Pristaša te izbor iz proze Ranka Marinovića „Pod balkonima“ u režiji Daria Harjačeka te dramatizaciji Vedrane Klepice.

Cjelokupni program 69. Dubrovačkih ljetnih igara iznosi 14 milijuna kuna, a Dubrovačko-neretvanska županija program sufinancira iznosom od 650 tisuća kuna.