Zamjenica Marević nazočila konferenciji ‘Živjeti zdravo’

Zamjenica župana, Žaklina Marević pozdravila je sve sudionike konferencije ‘Živjeti zdravo’ i skrenula pozornost na potrebu za poboljšanjem kvalitete življenja usprkos izazovima modernih vremena.

”Sve vas lijepo pozdravljam danas u svoje osobno ime i ime Dubrovačko-neretvanske županije na ovoj konferenciji koja, slobodno ću reći, život znači.

Usprkos svim našim dosezima, razvoju i silnim napretcima, možemo li zaista reći da živimo zdravije? Tehnologija uzima danak, život nam je velikim dijelom sjedalački, od posla do slobodnog vremena koji mnogi provode isključivo pred televizijom ili na neke druge stacionarne načine’ te naglasila nastojanja Dubrovačko-neretvanske županije pri promoviranju zdravog života. Dubrovačko-neretvanska županija financiranjem raznih programa potiče promoviranje zdravog života od kretanja, sporta, pravilne ishrane i nadalje. Teško je ustvrditi je li zdrav stil života važniji danas kod djece, u zreloj dobi ili u zlatnim godinama. Zapravo nikada nemamo izliku ni pravo tretirati sebe, svoje tijelo i duh na loš način, a to pravo pogotovo nemamo kada su u pitanju djeca. Njima kao i u svemu u životu moramo biti primjer, a kako će dijete naučiti najbolje što je primjerice akcija ”Hodanjem do zdravlja” ako ne vidi nas da vodimo primjerom?

Zato se iskreno nadam, zbog nas samih i prvenstveno naše djece da ćemo svi, od stola do sporta voditi primjerom. Ne kaže se zaludu da je u zdravom tijelu i zdrav duh”, rekla je zamjenica Marević.

Konferencija je održana u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo te sufinancirana iz Europskih fondova – Europskog socijalnog fonda, a u ime Županije nazočila joj je i v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti.