Zamjenica Marević otvorila županijsku smotru Lidrana

Zamjenica župana Žaklina Marević otvorila je u Kazalištu Marina Držića županijsku smotru Lidrana 2019.
Sudjelovalo je oko 250 učenika osnovnih i srednjih škola Dubrovačko-neretvanske županije koji su se predstavili svojim literarnim, novinarskim i scensko-dramskim stvaralaštvom.
Poštovana predsjednice, tajniče, članovi Županijskog povjerenstva, članovi prosudbenog povjerenstva za scenski nastup, novinarski i literarni izraz
Poštovani predstavniče Državnog povjerenstva gospodine Tišljarić, ravnatelju kazališta u kojem ćemo danas uživati u dramskom i scenskom nastupu učenika osnovnih i srednjih škola.
”Dragi učenici, čestitam vam na već postignutom uspjehu prošavši kvalifikaciju kroz gradsku i općinsku razinu lidrana na kojoj je ukupno sudjelovalo više od tisuću mladih iz svih osnovnih i srednjih škola Dubrovačko-neretvanske županije.
Hrvatska smotra LiDraNo omogućuje slobodu stvaralaštva učenika i osobno stvaralačko izražavanje kroz dobrovoljno sudjelovanje. Zadaća LiDraNa je razvijati i poticati učeničko literarno, dramsko-scensko i novinarsko stvaralaštvo, promicati učeničko pisano i govorno izražavanje na hrvatskom jeziku, otkrivati, pratiti i poticati učenike posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnosti te predstaviti stvaralaštvo smotre široj javnosti.
Stoga još jednom veliko hvala svim učiteljimna i nastavnicima na strpljivosti i ustrajnosti u provođenju istog. Hvala za ovu svečanost i radost druženja i uživanja u nastupima naših učenika”, rekla je uvodno zamjenica Marević.