Zamjenica župana na završnoj konferenciji za medije ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je konferenciji za medije povodom zatvaranja 68. Dubrovačkih ljetnih igara. Konferenciji održanoj u atriju palače Sponza nazočili su, uz organizatore, i pomoćnica ministrice kulture RH Iva Hraste Sočo, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković te glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

U svom obraćanju zamjenica župana je cijelom vodstvu Dubrovačkih ljetnih igara čestitala na izuzetno kvalitetno odrađenom programu koji je značajno obogatio kulturnu ponudu grada, ali i županije. “Vjerujem da su posjetitelji svih festivalskih izvedbi uživali u cjelokupnom dramskom i glazbenom programu i da je svatko mogao pronaći nešto što ga zanima”, rekla je zamjenica Marević te poželjela puno uspjeha u pripremi sljedećih Igara.

Da Dubrovačke ljetne igre obogaćuju Dubrovnik rekla je i pomoćnica ministrice kulture Iva Hraste Sočo, naglasivši kako je budućnost Igara u izvrsnom sadržaju, suradnji s drugim kulturnim institucijama iz Hrvatske i svijeta, ali i u prožimanju suvremenog scenskog izričaja s bogatom kulturnom tradicijom Dubrovnika. Pohvalne riječi organizatorima uputio je i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, pri čemu je istaknuo da su ovogodišnje Ljetne igre za njega jedne od najljepših, najdražih, najbogatijih, najplodonosnijih, najdubrovačkijih i najhrvatskijih.

V.d. intendanta Mladen Tarbuk i ravnateljica Ivana Medo Bogdanović na konferenciji su se osvrnuli na programske i financijske rezultate, koji su više nego zadovoljavajući.