Zamjenik Cebalo na otvorenju četvrtog izdanja Europskog festivala turizma

Zamjenik župana Joško Cebalo nazočio je danas otvorenju četvrtog izdanja Europskog festivala turizma i strategije te konferencije „Kružna putovanja i gradovi – izazovi i prilike“ u organizaciji Grada Dubrovnika i francuskog grada prijatelja Rueil-Malmaisona.

Na skupu o temi izazova u kruzerskom turizmu raspravljali su predstavnici mediteranskih turističkih destinacija i luka, međunarodnih udruženja cruise turizma, cruise kompanija te znanstvenici.
Među govornicima su predsjednica CLIA organizacije (Cruise Lines International Association) Cindy D’Aoust, predsjednik udruženja Med Cruise (The Association od Mediterranean Cruise Ports) Airam Díaz Pastor, tajnik udruženja AIVP (The Worldwide Network of Port Cities) i direktor Luke Genova Alberto Cappato, Chris Windsor-Price (Marella Cruises Marine Operations Manager) i CBS-ov urednik za putovanja i višestruki dobitnik nagrade Emmy Peter Greenberg.

Tijekom trodnevne konferencije održana je panel rasprava na temu izazova i prilika s kojima se gradovi suočavaju u odnosu na međunarodna brodska kružna putovanja, razgovarat će se o najboljim primjerima iz prakse kao što su Bruges, Barcelona, Vukovar, Kotor i Dubrovnik, bit će predstavljeni prvi rezultati TOMAS istraživanja stavova i potrošnje posjetitelja s međunarodnih brodskih kružnih putovanja u Dubrovniku za 2018. godinu, a posljednjeg dana Luka Dubrovnik održat će Dan otvorenih vrata.