Zamjenik Cebalo na puštanju u pogon sustava javne vodoopskrbe NP Mljet i svečanoj sjednici Općinskog vijeća

Zamjenik župana Joško Cebalo nazočio je danas na Mljetu svečanoj sjednici povodom Dana općine Mljet, a prethodno i svečanom puštanju u pogon sustava javne vodoopskrbe NP Mljet – dovođenjem vode s kopna, unutar sustava NPKLM vodovoda d.o.o. Korčula u zaseoku Pristanište.
”Izuzetno mi je zadovoljstvo što vas mogu pozdraviti u svoje osobno ime, te u ime župana dubrovačko – neretvanskog gospodina Nikole Dobroslavića i čestitati vam dan vaše Općine i blagdan vašeg nebeskog zaštitnika Svetog Pavla”, rekao je zamjenik na svečanoj sjednici te nastavio:
”Nitko od današnjih govornika ne može ne spomenuti i konačno puštanje u funkciju vodoopskrbnog sustava kojim je napokon otoku Mljetu osigurana kvalitetna opskrba pitkom vodom. Želim iskoristiti priliku i zahvaliti svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta koji će zasigurno podići kvalitetu života stanovnika Mljeta, ali isto tako i omogućiti daljni gospodarski razvoj, prvenstveno turizma. Dubrovačko – neretvanska županija znatna sredstva iz svog izvornog proračuna ulaže u mnoge projekte na otocima, protekle godine smo uložili preko 15 milijuna kuna, što je 4 milijuna više u odnosu na 2016. godinu. Iako se radi o značajnim sredstvima kada vidimo koliki nam je izvorni proračun svjesni smo da to nije dovoljno te smo se okrenuli financiranju projekata iz fondova EU. Dubrovačko – neretvanska županija je najaktivnija i najuspješnija županija u Hrvatskoj po privlačenju sredstava iz EU fondova. Do sada smo realizirali ili je u tijeku provedba projekata čija vrijednost prelazi 400 milijuna kuna, ne računajući Pelješki most i Zračnu luku Dubrovnik”, rekao je zamjenik Cebalo.
”Putem projekta Putevima prošlosti čija ukupna vrijednost iznosi 32 milijuna kuna,na Mljetu će se izvršiti rekonstrukcija Austrijskog puta te formiranje tematske staze Babino polje. Nadalje, kroz EU projekt Adria More do kraja godine nabaviti ćemo i vatrogasni brod vrijedan milijun kuna koji će biti stacioniran upravo na Mljetu te će biti predan na upravljanje JVP Mljet. Suradnja Dubrovačko – neretvanske županije i Općine Mljet je odlična i siguran sam da ćemo u budućnosti imati još više zajedničkih, realiziranih projekata. Na kraju želim Vama, gospodine Načelniče i vašim suradnicima čestitati na svim uspjesima u proteklom razdoblju. Vaše zalaganje, Vaš rad i trud može itekako biti primjer mnogim drugim jedinicama lokalne samouprave”, rekao je zamjenik Cebalo.
Na svečanom puštanju u pogon sustava javne vodoopskrbe NP Mljet bila je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je poručila kako je vodoopskrba jedan od glavnih preduvjeta za ostanak ljudi na otocima.

FOTO: DuList