Zamjenik Cebalo na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom proslave Dana općine Orebić

Zamjenik župana Joško Cebalo nazočio je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u Orebića povodom proslave Dana općine.

Zamjenik Cebalo u prigodnom govoru čestitao je svima Dan općine i prisjetio se nekih od najvažnijih događaja za Orebić i županiju u posljednjih godinu dana.

”Protekla godina nije bila lagana za vas i ne mogu, a da se ne prisjetim one agonije kroz koju ste prošli tijekom katastrofalnog požara u rujnu prošle godine. Želim iskoristiti priliku i još jednom zahvaliti svima, posebno vatrogascima, ali i svim ostalim službama i svim volonterima koji su se uključili i pomogli da štete od katastrofalnog požara budu što manje”, rekao je uvodno zamjenik Cebalo te nastavio:
”Prema podacima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kao i Hrvatske gospodarske komore Dubrovačko-neretvanska županija je najuspješnija županija u povlačenju europskih sredstava. Također u proteklom razdoblju uložena su značajna sredstva u završetak radova na školjeri, a što se tiče ostale lučke infrastrukture intenzivno pripremamo luku Perna i što je još važnije za stanovnike cijelog poluotoka, a posebno Orebića, to je nova pelješka cesta sa zaobilaznicom Orebića kako bi stali na kraj nesnosnim gužvama ljeti”, rekao je zamjenik Cebalo.
Na svečanoj sjednici su nazočili i saborski zastupnik Branko Bačić, državni tajnik Frano Matušić, gradonačelnik Korčule Andrija Fabris te ostali načelnici s područja poluotoka Pelješca.