Zamjenik Cebalo na svečanoj sjednici povodom Dana općine Blato

Zamjenik župana Joško Cebalo nazočio je nedavno na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Blato povodom Dana općine i blagdana sv. Vincence.

”Izuzetna mi je čast što sam večeras s vama i što vas mogu pozdraviti u svoje osobno ime i u ime Predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospodina Andreja Plenkovića I čestitati Vam Dan vaše Općine i blagdan vaše nebeske zaštitnice Svete Vincence.
Kada bilo kome u našoj županiji, a i u Republici Hrvatskoj spomenete Blato svima je asocijacija uz Kumpaniju, Zmaja, Radež i Općina koja je od svoje ponovne uspostave prije 25 godina zadavala ritam I bila mnogim drugim jedinicama lokalne samouprave primjer kako se radi za dobrobit svojeg mjesta….. Ali prvenstveno ste asocijacija svi vi, svi Blaćani i vaš duh o kojem se vama nema što puno pričati. A činjenica koliko vam drugi zavide na tome, to je već tema o kojoj se nikada ne smije prestati govoriti.
Želim iskoristiti priliku I čestitati svima koji su u proteklih 25 godina radili i doprinijeli da Blato postane ovo što je danas… Vjerujem da ćemo se svi složiti da je svoj doprinos u razvoju Blata imala i Dubrovačko-neretvanska županija”, rekao je zamjenik Cebalo.
”Općina Blato i Dubrovačko-neretvanska županija surađuju na puno područja, no večeras ću istaknuti samo jedan projekt, čiji nositelj je županijska Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije. Do sad je u obnovu lukobrana u Prigradici uloženo 1,4 milijuna kuna, a vrlo brzo očekujemo raspisivanje natječaja za odabir izvođača radova za dovršenje Školjere, projekta vrijednog pet milijuna kuna koji će biti financiran sredstvima Županije, Lučke uprave, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Općine Blato. No to je samo jedan od projekata, a uvjeren sam da će se naša suradnja nastaviti kroz brojne druge zajedničke projekte. Ne mogu, a da se večeras ne osvrnem na prije nekoliko dana potpisan ugovor s izvođačem radova za izgradnju Pelješkog mosta. Realizacijom tog najvažnijeg geostrateškog hrvatskog povijesnog projekta ostvarit će se osim prometne povezanosti i snažan poticaj razvoju cijele županije, a posebno razvoju Pelješca, Korčule, Mljeta i Lastova”, rekao je zamjenik Cebalo.