Zamjenik Cebalo nazočio prezentaciji o pripremi infrastrukturnih projekata u vodno-komunalnom sektoru u Orebiću

Zamjenik župana Joško Cebalo nazočio je prezentaciji ‘Priprema infrastrukturnih projekata u vodno-komunalnom sektoru koji se apliciraju za korištenje EU sredstava’ u Orebiću.
Na prezentaciji se govorilo o studijsko-projektnoj dokumentaciji vodno-komunalne infrastrukture (sustava vodoopskrbe i odvodnje s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda) na području aglomeracije Orebić. Za aglomeraciju Orebić do 31.12.2023. potrebno je ispuniti ciljeve iz Direktive o pročišćavanju otpadnih voda vezano za stupanj pročišćavanja i stupanj priključenosti na sustav odvodnje. Stoga se pristupa pripremi studeijske i projektne dokumentacije potrebne za prijavu projekata za korištenje sredstava iz EU fondova za ove projekte.
Predstavnici Hrvatskih voda upoznali su sve prisutne s projektom aglomeracije Orebić i pripremom dokumentacije za aplikaciju na sredstva fondova Europske unije.
Projektna dokumentacija vrijedna je oko 6 milijuna kuna, a ukupna vrijednost projekta trebala bi biti između 150-160 milijuna kuna.