Zamjenik župana primio novog ekonomskog savjetnika francuskog veleposlanstva

Zamjenik župana dubrovačko-neretvanskog Joško Cebalo i savjetnica u Upravnom odjelu za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivna Šuljak primili su novog ekonomskog savjetnika francuskog veleposlanstva Bertranda Le Talleca i počasnu konzulicu Francuske u Dubrovniku Adrianu Kremenjaš – Daničić.

Na sastanku se među ostalim razgovaralo o gospodarskoj situaciji u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, projektima i potencijalima iz područja turizma i ruralnog razvoja, pri čemu je zamjenik istaknuo kako je turizam najvažnija grana gospodarstva, stoga je u toj gospodarskoj grani i većina razvojnih projekata, ostvarenih i planiranih investicija, ali i potencijala.
”U turizmu se pripremaju i provode brojni projekti s ciljem zaštite i turističke valorizacije prirodnih i kulturnih vrijednosti. Isto tako, u realizaciji i pripremi su brojni infrastrukturni projekti jer smatramo da je za daljnji gospodarski rast preduvjet dobra prometna povezanost”, rekao je Cebalo.
Kao potencijal razvoja istaknuo je poljoprivredu u Neretvi kao i školjkarstvo u Malostonskom zaljevu.

Ekonomski savjetnik francuskog veleposlanstva Bertrand Le Tallec rekao je kako veliki broj francuskih turista bira Hrvatsku i jug Hrvatske za odmor, gdje su uočili brojne mogućnosti za ostvarivanje svojih poslovnih planova.
Izrazio je nadu da će se tako stvoriti nove poslovne veze odnosno realizirati novi poslovni projekti od strane francuskih poduzetnika.