Započela provedba projekta WINTER MED – Mreža zimskih otoka za cjelogodišnja turistička iskustva na Mediteranu

Predstavnice Regionalne agencije DUNEA, Gorana Margaretić i Ivana Prce, sudjelovale su u Firenci na prvom sastanku projekta “Mreža zimskih otoka za cjelogodišnja turistička iskustva na Mediteranu – WINTER MED”.

Na kick – off sastanku bili su projektni partneri iz pet mediteranskih zemalja, Grčke, Italije, Španjolske, Francuske i Hrvatske, a uz Regionalnu agenciju DUNEA i Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, Hrvatska turistička zajednica predstavlja važnog pridruženog partnera.

Cilj projekta je promicanje održivog i odgovornog cjelogodišnjeg turizma na mediteranskim otocima uz istodobnu valorizaciju i očuvanje kulturne i prirodne baštine. Kroz projekt će se izraditi zajednička strategija upravljanja turizmom na mediteranskim otocima uključenim u projekt, a na pilot područjima (Dubrovačko-neretvanska županija, Cipar, Korzika, Balearsko, Egejsko i Toskansko otočje) će se izraditi lokalni akcijski planovi s ciljem izrade nove turističke ponude koja će omogućiti odvijanje turističkih aktivnosti i u zimskim mjesecima uvažavajući okolišne, sociokulturne i ekonomske aspekte razvoja turizma, osiguravajući tako njegovu dugoročnu održivost.

Ukupna vrijednost projekta WINTER MED je 2 milijuna i 650 tisuća eura, a 85 posto bespovratnih sredstava osigurano je kroz Europski fond za regionalni razvoj.