Župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo primili zapovjednike vatrogasnih postrojbi ususret blagdanu sv. Florijana

Ususret blagdanu sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca, župan Nikola Dobroslavić i zamjenik Joško Cebalo primili su zapovjednike dijela vatrogasnih postrojbi s područja županije.
Župan Dobroslavić ovom prilikom čestitao im je njihov dan i blagdan njihovog nebeskog zaštitnika.

”Htjeli smo vas vidjeti kako bi s vama razgovarali o temama koje su važne za vatrogastvo, a koje je za Dubrovačko-neretvansku županiju od iznimne važnosti. Pratimo vas koliko maksimalno možemo. Putem EU projekata smo nabavili raznu opremu, nabavili smo nedavno i vatrogasni brod, uskoro će stići i onaj naručen od strane Grada Dubrovnika. U vatrogastvo treba konstantno ulagati, ali mislim da to kod nas dobro funkcionira”, rekao je župan Dobroslavić.

Predstavnici Vatrogasnih postrojbi izvjestili su kako su trenutno u fazi ekipiranja sezonskih vatrogasaca u čemu im problem predstavlja turizam odnosno više plaće u turističkom sektoru.
Zahvalili su se Županiji na kontinuiranoj podršci i svim ulaganjima tijekom godina.

Zamjenik Cebalo ovom je prilikom istaknuo kako je Županija pokrenula proceduru za nabavku morskih brana koje se koriste u slučajevima onečišćenja na moru.
”Riječ je o otprilike dužini jednog kilometra, a te brane će biti međusobno spojive i koristit će se naravno po potrebi u akvatoriju cijele županije”, rekao je on.