Župan Dobroslavić na otvaranju Mirisa Božića u Konavlima

Župan Nikola Dobroslavić nazočio je na otvorenju desetih po redu Mirisa Božića u Konavlima.

U prepunom Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima manifestaciju je otvorio načelnik Općine Konavle Božo Lasić. Program je započeo unošenjem i pristavljanjem badnjaka, te zajedničkim kićenjem stabla lovorike, kao što je to bio običaj u Konavlima prije više od stotinu i pedeset godina.
Župan je ovom prilikom dao potporu radu udruge te istaknuo kako su Konavle primjer razvoja ruralnog turizma u županiji, te jedna od vodećih destinacija u Hrvatskoj, a potporu manifestaciji dao je i državni tajnik Frano Matušić.
Predsjednik udruge Agroturizam Konavle Ivica Vodopić povukao je paralelu između Konavala prije deset godina, kada je udruga započela projekt razvoja ruralnog turizma, te današnje agroturističke ponude Konavala, te zaključio kako su Konavljani uspjeli.
Mirisi Božića nastavljaju se u utorak programom Mladi Konavljani istražuju, koji će se održati na Grudi u Etno zbirci Bokarica, gdje će se u 17:00 sati održati prezentacija istraživanja „Zrakoplovi – zaboravljena povijest Konavala“, te potom u kući Matice hrvatske Konavle, u 19:00 sati gdje će se održati prezentacija istraživanja „Međe koje nas povezuju – konavoska suhozidna baština“.
U programu su nastupili klapa Subrenum i mladi tamburaški sastav KUD-a Čilipi.