Župan Dobroslavić nazočio komemoraciji povodom smrti redatelja Joška Juvančića

Župan Nikola Dobroslavić nazočio je u utorak u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića komemoraciji povodom smrti velikog kazališnog redatelja i pedagoga Joška Juvančića (1936. – 2021.).

Župan Dobroslavić izrazio je sućut njegovoj obitelji, a od Jupe se oprostio uz nekoliko prigodnih riječi.

”Svatko od nas na svoj način voli rodni kraj, ali samo rijetki tu ljubav u isto vrijeme uspijevaju sačuvati za nas i predstaviti drugima u najboljem svjetlu. Joško je ljubav prema Gradu često ponosno dijelio s kolegama redateljima i otkrivao im pozornice diljem grada ujedno dajući tim prostorima nove vrijednosti, a ljudima iz grada krasopisom ispisane nove bilješke u povijesnom albumu o njihovoj ulici, kući ili samo funjestri. Mali segmenti Grada tako su postajali veliki simboli nekih predstava koje je potpisivao naš Joško, kazališni redatelj i pedagog te dugogodišnji ravnatelj dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara. Igre i Joško, kao da su zajedno rasli u Gradu.”, rekao je među ostalim župan Dobroslavić.

Od Juvančića su se oprostili i njegovi kolege iz svijeta kazališta, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković kao i ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović.