Župan Dobroslavić primio predstavnike tvrtke Riba Mljet

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i v.d. pročelnika UO za gospodarstvo i more Ivom Klaićem primio je predstavnike tvrtke ”Riba Mljet” koji su iznijeli dosadašnje aktivnosti i buduće planove razvoja u ovoj djelatnosti, što se u prvom redu odnosi na povećanje kapaciteta uzgoja te osobito važan projekt sortirnice ribe te drugih osnovnih poslova. Sastanku je nazočio i nečalnik Općine Mljet Đivo Market.

Na prethodnom sastanku koji je održan u Ranjini u veljači 2018. godine dogovoreno je kako će se u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture utvrditi granica pomorskog dobra u uvali Sobra, što je u međuvremenu i ostvareno, a čime su stvoreni preduvjeti za izradu projekta i ishođenje dozvola za sortirnicu ribe. Po okončanju tih postupaka Županija će u skladu sa zakonom pokrenuti postupak dodjela koncesije.
Predstavnici tvrtke Riba Mljet iskazali su namjeru i za proširenje uzgojnih polja kod otoka Galičnjak što je u skladu s Prostornim planom Dubrovačko-neretvanske županije, a u tu svrhu je pri kraju izrada Studije utjecaja na okoliš, odnosno Studija planiranih količina uzgoja. Po završetku te procedure uslijedit će i postupak dodjele koncesije na tom predjelu.