Župan Dobroslavić primio sjajne dubrovačke plivače PK Jug

Župan Nikola Dobroslavić primio je danas višestruko nagrađivane plivače PK ‘Jug’. Prijemu su nazočile i zamjenica župana Žaklina Marević i v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

Mladi sportaši Mario Šurković, Michel Brussard, Đivo Matović, Noa Miletić i Đivo Damić su u Palaču Ranjina stigli u pratnji trenera Frana Ćirka.

Župan Dobroslavić napomenuo je kako mu je drago što je u posljednje vrijeme imao veliki broj prijema za sportaše te dodao kako je neizmjerno ponosan na vrhunske rezultate koje su postigli.

”Drago nam je da ste danas i vi ovdje i čestitam vam na svim silnim uspjesima, jer ima ih uistinu dosta. Odlični ste, u svemu. Kako u športu tako i u školi. Iza svakog uspjeha stoji veliki rad, uvijek to ističemo jer je to uistinu pohvalno. I dalje stručno i predano radite, nema slučajnih uspjeha. Divno je čuti i vidjeti kako se vaš trud isplatio. Uz potporu vaših trenera, vašeg kluba i svih vaših bližnjih nadam se da ćemo se uskoro ponovno ovdje vidjeti. Neka zdravlja, a medalja će biti u to sam siguran. Čestitam vam na briljantnim rezultatima”, rekao je župan Dobroslavić mladim plivačima.

Trener Frano Ćirak zahvalio se županu i pohvalio svoje sportaše na iznimnom trudu koji su uložili u ovo Prvenstvo Hrvatske s kojeg su se vratili s ukupno 23 medalje od čega četiri zlatne, deset srebrnih i devet brončanih medalja.

”Hvala Vam na pozivu u svoje ime i u ime PK ‘Jug’ što pratite naše rezultate i uspjehe, to uistinu znači mnogo i nama i mladim momcima i to im je velik poticaj. Mladići su radili jako naporno, dupli treninzi prije škole, poslije škole. Otprilike pet sati dnevno. Naplatili smo to nadam se kroz ove medalje. Njih čeka svijetla budućnost, zasigurno”, rekao je trener Ćirak, a na njega se nadovezao i prvak Hrvatske Mario Šurković rekavši kako im je jako bitan poticaj i tim jer plivanje, koliko god se takvim čini, nije individualan sport već ukupnost timskog rada.