Župan Dobroslavić sa zamjenicima Marević i Cebalom te predsjednicom Županijske skupštine Kosović na primanju povodom Ramazanskog bajrama

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom te predsjednicom Vilmom Kosopvić nazočili su danas na primanju povodom Ramazanskog bajrama koje je održano danas u prostorijama Medžlisa islamske zajednice Dubrovnik.

Dubrovački imam Salkan efendija Herić uputio je čestitku svim vjernicima te pozvao na širenje ljubavi i mira, ali i pomaganje potrebitima. Moto poruke je, kako kaže, ‘kako Bog jest mir, kako želi mir i kako želi da se poštuje svačije pravo’.
„Mnogi muslimani su ispoštovali mjesec ramazan, prošli ramazansku školu, učili se pobožnosti i altruizmu. Danas obično pozivamo sve svoje prijatelje, predstavnike kulturnog, političkog i javnog života da zajedno dijelimo tu radost,“ izjavio je Herić dodavši kako se drugi dan Bajrama prisjećaju branitelja i svih onih koji su dali život za slobodu.
Župan Nikola Dobroslavić izjavio je kako je posebno ponosan na suradnju s Islamskom zajednicom Dubrovnik.
„Imamo veliku sreću što u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj zajednici vladaju primjereni odnosi između vjerskih zajednica. Na tome inzistiramo i činimo sve što možemo da tako bude i u budućnosti“ izjavio je Dobroslavić.