Župan Dobroslavić sa zamjenicom Marević i pročelnicom Dadić na otvaranju pedijatrijske ambulante u Mokošici

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić nazočio je danas svečanom otvaranju pedijatrijske ambulante u Mokošici u Dubrovniku.

Riječ je o projektu vrijednosti oko 2,5 milijuna kuna koji je najvećim dijelom financirao Grad Dubrovnik, ali i Dubrovačko-neretvanska županija te Zaklada Blaga djela, a ordinaciju će voditi dr. Miljenka Crnčić Orlić.

Župan Nikola Dobroslavić ovom prilikom je čestitao Domu zdravlja Dubrovnik, a posebno Gradu Dubrovnik koji je uložio velika sredstva i pokazao razumijevanje te omogućio i osigurao i prostor i uvjete za rad ovoj ambulanti, kao i Zakladi Blaga djela na nabavci opreme zajedno sa Dubrovačko-neretvanskom županijom.

Naglasio je kako naša županija ima kvalitetno zdravstvo, ali i probleme kao što su dugovi Opće bolnice Dubrovnik te nedostatak medicinskog kadra.
”Pokušavamo to rješavati, a ovo je jedan od najboljih načina za to, kad se udruže sredstva. Kao osnivači zdravstvenih ustanova rješavamo brojne probleme koje susrećemo u djelovanju tih ustanova. Uz sredstva koja smo i do sad izdvajali, izdvajamo u ovogodišnjem proračunu i subvencije za stanarine za gostujuće liječnike te financiramo dodatne specijalizacije u obiteljskoj medicini, a to su i dva velika projekta, Objedinjeni hitni bolnički prijem te projekt dnevne bolnice u Dubrovniku i Metkoviću koji kreće u provedbu”, rekao je župan.

Gradonačelnik Mato Franković naglasio je kako je pedijatrijska ambulanta bila izrazito važna stanovnicima Mokošice i Rijeke dubrovačke.

”Bilo je puno prepreka i izazova, ali kada imamo partnere u poslu onda je lakše. Želim zahvaliti ravnatelju Branku Bazdanu koji je s nama od samog početka. Sve bi bilo nemoguće riješiti da smo samo izgradili ovaj prostor, a da on nema adekvatnu osobu koja će u njemu raditi. Zbog toga zahvaljujem ravnatelju koji je pronašao liječnicu i doveo je iz Pule u Dubrovnik. Ovdje će nastaviti živjeti i pružati zdravstvenu skrb najmlađima s područja Rijeke dubrovačke”, rekao je Franković.

Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan ovom je prigodom istaknuo kako su dugi niz godina pokušavali iznaći i prostor i sredstva za pedijatrijsku ordinaciju u ovom dubrovačkom naselju.

”Dom zdravlja Dubrovnik zaposlio je tim koji će raditi u ovoj ordinaciji, a dr. Crnčić Orlić je i subspecijalistica dječje kardiologije, što je nadstandard koji je Dubrovniku itekako potreban. U dogovoru s Gradom Dubrovnikom će kroz desetak dana krenuti i nabava UZV za dječju kardiologiju”, rekao je Bazdan te pozvao sve roditelje s područja koje gravitira ovoj ordinaciji da upišu svoju djecu što prije kako bi ona mogla raditi sa optimalnim brojem pacijenata.

Dr. Miljenka Crnčić Orlić rekla je kako je neizmjerno sretna što je došla u Dubrovnik. Istaknula je kako je 33 godine radila u Puli te kako se ovdje već sada ugodno osjeća.