Župan Dobroslavić sa zamjenicom Marević i ravnateljicom DUNEA-e Milić obišao vrijedne infrastrukturne radove u Kuli Norinskoj i Pojezerju

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i ravnateljicom JU RRA DUNEA Melanijom Milić te u pratnji načelnika Općine Kula Norinska Nikole Krstičevića obišao je radove na izgradnji vodoopskrbnog sustava naselja Borovci-Nova Sela koji se realiziraju planiranom dinamikom, tako da je cjevovod postavljen u naseljima Šiljegi, Čarapine i Grgići, dok se u naseljima Talajići i Bebići uskoro očekuje završetak radova.

U prošloj godini je odrađeno oko tri milijuna kuna radova, dok je u ovoj godini predviđeno pet milijuna kuna.
Projekt je vrijedan oko 22 milijuna kuna (bez PDV-a), a projektom će se izgraditi preko 16 km vodoopskrbnog cjevovoda te 1 crpna stanica.
Završetkom ovog projekta će se žiteljima općine Kula Norinska omogućiti kvalitetniji život te će se potaknuti razvoj ruralnog turizma koje to područje zasigurno posjeduje.
Ovim projektom će se riješiti i vodoopskrba Poslovne zone Nova Sela.
Inače, naselja Borovci i Nova Sela zbog svojih geografskih obilježja idealna su za razvoj aktivnog turizma.

Nakon toga uslijedio je i obilazak projekta izgradnje Društvenog doma u Kobiljači, Općina Pojezerje u pratnji načelnika Borislava Dominikovića. Riječ je o projektu za koji je MRRFEU dodijelilo 275 tisuća kuna kroz Programe razvoja otoka i razvoja lokalne zajednice.