Župan Dobroslavić sa zamjenicom Marević sudjelovao u programu proslave Dana dubrovačkih branitelja

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i županijskim vijećnikom Teom Andrićem te ostalim suradnicima sudjelovao je u nedjelju u obilježavanju Dana dubrovačkih branitelja, dana kada se prisjećamo 6. prosinca 1991. i najžešćeg napada agresorske JNA na Dubrovnik.

Program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja započeo je u jutarnjim satima odavanjem počasti poginulim braniteljima i civilima kod Središnjeg križa na Boninovu te na Bošnjačkom groblju,  potom kod spomen obilježja na Liechtensteinovom putu te ispred zgrade MUP-a , a nastavljen je kod Križa na Srđu.

Na groblju Boninovo te kod Križa na Srđu župan Dobroslavić bio je izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, a u ime državnog vrha polagao je vijenac zajedno s izaslanikom predsjednika RH Zorana Milanovića, zapovjednikom HRM-a kontraadmiralom Ivom Raffanellijem te izaslanicom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, zamjenicom gradonačelnika Dubrovnika Jelkom Tepšić.

Vijence su položili i predstavnici PU dubrovačko-neretvanske kao i brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Izaslanstva Županije i Grada, OS RH te udruga proisteklih iz Domovinskog rata počast stradalima odat će i na Mjesnom groblju u Sustjepanu te spuštanjem vijenaca u more u Portu.

Svečana Sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile služit će se u 18,00 sati u dubrovačkoj Katedrali.