Župan Dobroslavić sastao se s članovima MO Kučište na temu izgradnje nove trajektne luke Perna

Župan Nikola Dobroslavić održao je sastanak s članovima Mjesnog odbora Kućište na temu izgradnje nove trajektne luke Perna.
Sastanku su nazočili uz župana Dobroslavića, zamjenik Joško Cebalo, v.d. pročelnika UO za gospodarstvo i more Ivo Klaić, pročelnica UO za prostorno uređenje i gradnju Nikolina Kraljević te ravnateljica Zavoda za prostorno planiranje DNŽ Marina Oreb. Uz njih na sastanku su bili i načelnik općine Orebić Tomislav Ančić te ravnatelj Lučke uprave DNŽ Antun Banovac kao i voditelj ispostave Hrvatskih cesta Ivica Tutman te članovi mjesnog odbora Kućište predvođeni predsjednicom Vanjom Šestanovic.
MO Kučište u tijeku rasprave iznio je nekoliko zahtjeva u pogledu projekta, a Županija je iskazala spremnost i razumijevanje za određene probleme mještana, prvenstveno u pogledu bavljenja turizmom.
Župan je ovom prilikom izrazio i žaljenje zbog činjenice da se MO Kučište nije uključio u projekt ranije kada se provodila javna rasprava nakon koje je donešen Urbanistički plan uređenja trajektne luke Perna. Napomenuo je kako bi mijenjanje projekta u ovom stupnju ugrozilo mogućnost njegova financiranja iz europskih sredstava, ali i istaknuo kako će Županija napraviti što bude moguće bez da se ugrozi budućnost projekta.