Župan Dobroslavić u Korčuli razgovarao s pomoćnikom ministra Bilaverom o 400 milijuna kuna vrijednim projektima u lučkoj infrastrukturi

Župan Nikola Dobroslavić održao je u petak u Korčuli sastanak s pomoćnikom ministra mora, prometa i infrastrukture Josipom Bilaverom na temu izgradnje i modernizacije infrastrukture u lukama od županijskog i lokalnog značaja na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Sastanku su nazočili i zamjenik župana Joško Cebalo kao i ravnatelji Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antun Banovac, ŽLU Dubrovnik Željko Dadić, ŽLU Korčula Vedran Leleković, ŽLU Vela Luka Boris Žuvela te ravnatelj Županijske uprave za ceste Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Kaštelan kao i gradonačelnik Andrija Fabris te saborski zastupnik Branko Bačić.
Na sastanku se razgovaralo o projektima luka za financiranje iz fondova EU koji su dobro pripremljeni preko Ministarstva mora zbog čega su sredstva osigurana, a prijave će biti u ovoj i početkom iduće godine. Ukupna vrijednost projekata je oko 400 milijuna kuna. Razgovaralo se o lukama Polačište, Perna, Vela Luka, Ubli, Dominče, Punat, Donje Čelo, Prigradica itd., a župan Dobroslavić je ovom prilikom istaknuo kako je uz Pelješki most ovo važan iskorak za naše otoke i otočane.
Pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver izrazio je zadovoljstvo održanim sastankom te naglasio kako se za većinu projekata očekuje maksimalno moguće financiranje od strane EU.
”Svi projekti su prijavljeni na financiranje iz Europskih fondova, sufinanciranje je od strane državnog proračuna u iznosu od 15 posto dok Europski fondovi pokrivaju 85 posto financiranja svih projekata”, rekao je pomoćnik ministra.