Župan Dobroslavić uputio brzojav sućuti povodom smrti generala Nojka Marinovića

U povodu smrti generala Nojka Marinovića, zapovjednika obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu, župan Nikola Dobroslavić uputio je njegovoj obitelji brzojav s izrazima sućuti:

”Tužni zbog odlaska generala Marinovića, istinskog hrvatskog domoljuba i borca za slobodu, izražavam vam najdublju sućut u ime Dubrovačko-neretvanske županije i u svoje osobno ime.
General Nojko Marinović, ratni zapovjednik obrane Dubrovnika, istinski branitelj i domoljub koji je znanje, stručnost i hrabrost stavio u službu Domovine, dao je nemjerljiv doprinos u stvaranju i učvršćenju obrane na krajnjem hrvatskom jugu.
Hrvatski branitelji na čelu s našim generalom uspjeli su zaustaviti agresora u nakani da zauzme ovaj grad, spomenik hrvatstva i slobode.
Časnik koji je na prvoj crti pretrpio teško ranjavanje uvijek se dostojanstveno nosio sa svim izazovima, uvijek bio blizak svojim suborcima – istinski vitez.
Zbog svih njegovih vrlina te zasluga u Domovinskom ratu ostat će nam svima u trajnoj uspomeni.
Neka mu je laka hrvatska zemlja koju je neizmjerno volio i za koju se nesebično borio i za čiju je slobodu dao nemjerljiv doprinos!”

Župan

Nikola Dobroslavić