Župan Dobroslavić uručio ključeve novih vozila Hitne pomoći ravnatelju Luliću, prigodno obilježen početak medicinskih letova helikopterom MUP-a

Župan Nikola Dobroslavić, zamjenica Žaklina Marević te v.d. pročelnice UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić nazočili su danas otkrivanju spomenika dobrotvornim darivateljima krvi ispred Opće bolnice Dubrovnik, a povodom početka rada medicinskih letova Zrakoplovne jedinice MUP-a na području Dubrovačko-neretvanske županije župan je na heliodromu bolnice razgledao helikopter koji tijekom sezone spašava unesrećene.

Također istom prigodom župan je ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luki Luliću predao ključeve dvaju novih medicinskih vozila vrijednih više od 700 tisuća kuna.
Na kraju programa predstavnici Županije obišli su više od 20 milijuna kuna vrijedne radove na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu.
”Zahvalni smo svim darivateljima krvi, kako u Dubrovniku tako i Korčuli, Neretvi i svim ostalim dijelovima županije. Oni nesebično daju sebe kako bi pomogli drugima. Mi kao Županija pomažemo na načine na koje možemo, a sada su to ova dva vozila vrijedna više od 700 tisuća kuna i osiguravanje helikoptera MUP-a tijekom ljetne sezone. Tijekom godine donirat ćemo još jedno vozilo, jedno će doći kao donacija Grada Dubrovnika, a jedno će nabaviti sam Zavod za hitnu medicinu. Osim kvalitetnih ljudi morate imate i kvalitetnu opremu”, rekao je župan.
”Što se helikoptera tiče, ovo treća godina zaredom da ćemo imati tu službu. Zahvaljujem se MUP na razumijevanju i potpori, ovo nam je od presudne važnosti zbog otoka i činjenice da ovakav helikopter može sletjeti na mnoge lokacije. Nije mu potreban heliodrom nego mu je dovoljno 20 metara promjera čistog prostora. Prošle godine smo imali oko 150 intervencija, a to pokazuje koliko je to opravdano i koliko je života spašeno”, rekao je župan.
Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić istaknuo je kako su sredstva za OHBP od 20 milijuna kuna osigurana iz fondova EU u suradnji sa Županijom i DUNEA-om, dok je više od dva milijuna kuna za operacijske sale osigurala Dubrovačko-neretvanska županija.
”Završetak radova je planiran u kolovozu 2019. godine, ali vjerujem da će to biti i nešto ranije, možda već do kraja ove godine”, rekao je Bekić.
Župan Dobroslavić naglasio je važnost ovog projekta kako bi prva obrada pacijenata u bolnici bila na razini koju građani i posjetitelji Dubrovnika zaslužuju.