Župan i gradonačelnik uoči novogodišnje noći posjetili službe i ustanove koje noćas rade

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenica Žaklina Marević obišli su uoči novogodišnje noći s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem i njegovim suradnicima djelatnike interventnih službi kao i ostalih ustanova koji će noćas raditi.

Tako su župan Dobroslavić i gradonačelnik Franković svoj obilazak započeli na Hrvatskom radiju Dubrovnik, gdje su se osvrnuli na 2019. godinu. “Ova je godina za našu Županiju bila vrlo uspješna, ostvarili smo značajne projekte i započeli nove. Pelješki most je izronio iz mora, ojačali smo Županiju pripajanjem Ureda državne uprave, završen je projekt rekonstrukcije Zračne luke, gradi se Studentski dom, luke za bolje povezivanje otoka, završen je iznimno značajan projekt Objedinjenog hitnog bolničkog prijma, Poduzetnički inkubator u Pločama, tu je i projekt navodnjavanja Donje Neretve, najbolji smo po korištenju fondova EU u Hrvatskoj, a Vlada RH je pružila snažnu potporu našim projektima”, istaknuo je tom prigodom župan.

Župan i gradonačelnik sa suradnicima potom su posjetili Zavod za hitnu medicinu DNŽ i Opću bolnicu Dubrovnik, HGSS, Službu 112 i Plovput te Crveni križ i Kapetaniju, a obilazak je završen posjetom policiji, i to Policijskoj postaji Dubrovnik i Postaji prometne policije te Dubrovačkim vatrogascima.

Tijekom obilaska OB Dubrovnik župan Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo razinom zdravstvene zaštite u Županiji, a što smo vidjeli na primjeru Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, kazao je tom prilikom župan. Dodao je i da je izrađen projekt energetske obnove zgrade bolnice koji će biti prijavljen za financiranje iz sredstava EU fondova, ali i podsjetio da je za projekt Dnevne bolnice u Metkoviću osigurano 50 milijuna kuna.

Uz čestitke za novu, 2020. godinu, župan i gradonačelnik sa suradnicima svima onima koji će noć provesti na svojim radnim mjestima poželjeli su mirnu noć, sa što manje intervencija.