Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje na sastanku Povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun Europskog odbora regija (COTER)

Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje na sastanku povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun Europskog odbora regija (COTER) putem interneta. Teme sastanka su „ Izazovi na području javnog prijevoza u gradovima i metropolskim regijama“ gdje se raspravlja o odgovornošću transporta za četvrtinu emisije stakleničkih plinova na prostoru EU-a te njegovim negativnim učincima za zdravlje stanovnika, nedovoljnim financiranjem urbane transportne infrastrukture kao i planovima za poticanje čistih vidova transporta.

Govori se i o „Europskoj godini željeznice 2021.“, te prijedlogu Europske komisije za Europski zeleni plan na polju transporta i njegove održivosti, tehnološke nadogradnje i sigurnosti u fokusu aktualnih izazova a u cilju stvaranja istinske jedinstvene Europske željeznice bez granica. „Pravedan životni standard kao zajednički izazov za sve razine vlasti u Europi“ još jedna je od tema sastanka gdje se sagledavaju rezultati rasprava u državama članicama vezano za postizanje ujednačenog standarda življenja, njihovom povezanošću sa EU politikom kohezije te njenim instrumentima i strategijama. Uz članove povjerenstva COTER, sastanku prisustvuju stručnjaci i predstavnici Europske komisije.