Župan na obilježavanju Dana Općine Slivno

Općina Slivno je svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježila svoj Dan, koji se slavi na blagdan Velike Gospe, a sjednici su, uz brojne druge uzvanike, nazočili župan Nikola Dobroslavić i zamjenica župana Žaklina Marević.

Župan Nikola Dobroslavić je vodstvu općine čestitao na brojnim provedenim projektima i sustavno planiranom razvoju, kazavši kako je povjerenje koje je ovo općinsko vodstvo dobilo na posljednjim lokalnim izborima najbolji dokaz uspješnosti.

Župan je istaknuo i kako veliku mogućnost razvoja ovog područja pružaju projekti financirani iz EU fondova: „Naša je županija ponajbolja u Hrvatskoj po korištenju EU fondova, a upravo na području Neretve imamo nekoliko projekata koji će uključivati i Slivno te tako doprinijeti daljnjem razvoju“, rekao je Župan.

Dodao je i kako općina Slivno ima veliku turističku perspektivu te kako će Županija i dalje, kao i dosada, stajati uz Općinu: „Zajedno moramo učiniti sve za daljni razvoj ovoga područja, pri čemu moramo postići ravnotežu između potreba razvoja i zaštite okoliša u cijeloj Neretvi“, zaključio je Župan te laureatima čestitao na nagradama, a svim nazočnima čestitao Dan Općine.

Svečanoj sjednici nazočili su i saborski zastupnik Branko Bačić, državna tajnica u ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković, državni tajnici Frano Matušić i Mario Šiljeg, te gradonačelnici i načelnici s područja Neretve.

Uz svečanu sjednicu Općinskog vijeća, zatvoreni su i tradicionalni Neretvanski pjesnički susreti „Maslini u lice“.