Župan primio u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Danske u RH

Župan Nikola Dobroslavić primio je u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Christiana Thorninga, u čijoj je pratnji bio i počasni konzul Kraljevine Danske u Dubrovniku Vlaho Djurković.

Župan je veleposlaniku Thorningu poželio dobrodošlicu u najjužniju hrvatsku županiju te ga upoznao s gospodarskim, kulturnim, zemljopisnim i prirodnim značajkama Dubrovačko-neretvanske županije. Župan Dobroslavić tom je prilikom kazao kako je primarna gospodarska grana turizam, ali je naglasio i veliku ulogu poljoprivredne proizvodnje u dolini Neretve, vinarstva i vinogradarstva na Pelješcu te marikulture na području Bistrine. Veleposlanik Kraljevine Danske zahvalio je na prijemu, istaknuvši pritom kako je upravo Dubrovnik u Danskoj prepoznat kao atraktivna turistička destinacija.

Tijekom prijema bilo je govora o važnosti izgradnje Pelješkog mosta, koji će tako spojiti hrvatski, ali i europski teritorij. Također, Nj. E. Christian Thorning najavio je konferenciju koju Veleposlanstvo Kraljevine Danske priprema za jesen ove godine na temu “smart islands” na temu razvoja otoka, infrastrukture, energetike i svih problema s kojima se susreće otočno stanovništvo. Konferencija će, zaključeno je, biti izvanredna prilika za suradnju hrvatskih i danskih gospodarstvenika i predstavnika vlasti.