Župan s načelnikom Konavala i ravnateljicama konavoskih osnovnih škola

Župan Nikola Dobroslavić, sa zamjenicom Žaklinom Marević i v.d. pročelnicom UO za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Anom Čeović, primio je načelnika općine Konavle Boža Lasića i ravnateljice Osnovne škole Cavtat Kate Kukuljicu te Osnovne škole Gruda Zdenku Pivčić.

Povod sastanku je izuzetno loše stanje zgrade matične škole u Cavtatu. Na sastanku je zaključeno da treba utvrditi može li se ovu godinu održati nastava u postojećoj  zgradi ili će se morati školu izmjestiti u školske zgrade u Čilipima i Grudi. Također će se zatražiti prijem kod ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak na temu financiranja nove zgrade OŠ Cavtat. Bez pomoći državnog proračuna nemoguće je zatvoriti financijsku konstrukciju te investicije, jednoglasno je zaključeno.

Na sastanku je također dogovoreno financiranje produženog boravka učenika u OŠ Gruda, u čemu će sudjelovati općina Konavle, Županija, a dio troškova snositi će naravno i roditelji. Naime, ove godine uz OŠ Župa Dubrovačka za produženi boravak učenika prijavilie su se škole u Grudi i Slanomu.