Župan na svečanoj sjednici Festivalskog vijeća uoči otvaranja 68. Dubrovačkih ljetnih igara

Župan Nikola Dobroslavić nazočio je danas u Festivalskoj palači svečanoj sjednici Festivalskog vijeća uoči otvaranja 68. Dubrovačkih ljetnih igara.

Drago mi je da je zatvorena financijska konstrukcija, s čime smo počesto imali problema. I ove godine imati ćemo uspješne Igre. Hvala sugrađanima na sudjelovanju jer znamo da su Igre neodjeljive od Grada i građana. Pozivam ih da to bude tako i ovaj put, da budu aktivan i nužan sudionik Igara jer bez njih nema ni Igara. Prošlih godina bilo je nenamjernih ometanja, priznajemo samo čiope. Teško je to izbjeći na pozornicama u srcu pulsirajućeg Grada. Apeliram na organizatora da se učini sve kako bi taj utjecaj buke bio što manji”, naglasio je župan Dobroslavić.

Festivalsko vijeće, predvođeno ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek, podržalo je ovogodišnji program Igara. Uz župana Dobroslavića, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, ravnateljica Javne ustanove u kulturi Dubrovačke ljetne igre Ivana Medo Bogdanović, v.d. intendanta Dubrovačkih ljetnih igara Mladen Tarbuk, intendant osječkog HNK Božidar Šnajder, saborska zastupnica Sanja Putica te državni tajnik Ministarstva turizma Frano Matušić izrazili su zadovoljstvo programom nove festivalske sezone i zaželjeli uspješno provođenje programa 68. Dubrovačkih ljetnih igara.