Župan u Bruxellesu na sastanku Povjerenstva Odbora regija za građanstvo, upravljanje, institucijske i vanjske poslove

Župan Dobroslavić sudjelovao je u četvrtak na sastanku Povjerenstva Odbora regija za građanstvo, upravljanje, institucijske i vanjske poslove (CIVEX), u Bruxellesu.
Povjerenstvo CIVEX raspravlja o programu rada za 2018. godinu, kroz kojeg će posebnu pozornost posvetiti prioritetnim politikama usmjerenim na budućnost Europe, poput dobrog upravljanja i supsidijarnosti, pitanja migracija, integracija i azila, Europske politike susjedstva i proširenja EU.
Također, namjerava se nastaviti s podrškom lokalnim i regionalnim vlastima kao aktivnim donositeljima politika koji sudjeluju u razvoju stabilnosti primjenjujući Program za održivi razvoj do 2030. godine, uključujući ostvarenje ciljeva održivog razvoja te novog europskog konsenzusa u razvoju.
Na sastanku je održana rasprava o kibernetičkom kriminalu i kibernetičke sigurnosti kroz mogućnosti povezanog svijeta u kojem danas živimo, ali i pripravnosti na kibernetičke prijetnje jer taj oblik kriminala postaje sve veći problem za građane jer pogađa njihove digitalne aktivnosti, te predstavlja značajan trošak za gospodarstvo. Središnje vlasti imaju ključnu ulogu u tom procesu, međutim regionalne i lokalne vlasti te njihova tijela moraju se također usredotočiti na kibernetičke incidente. Svjetska kibernetička stabilnost ovisi o sposobnosti svih zemalja na da lokalnoj i nacionalnoj razini sprječavaju i odgovaraju na kibernetičke incidente te istražuju i vode kaznene postupke protiv slučajeva takve vrste kriminala.