Županija objavila Javni poziv za pomoćnike u nastavi

Dubrovačko – neretvanska županija nositelj je projekta „Zajedno možemo sve! – 4“ u okviru kojega su osigurana sredstva za financiranje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u školama kojima je Županija osnivač. Ukupna vrijednost projekta je 12.684.504,00 kn, od kojih 8.000.000,00 kn (63,07%) iznose bespovratna EU sredstva, a udio financiranje iz proračuna Dubrovačko – neretvanske županije iznosi 36,93%. Provođenje projekta započelo je u kolovozu 2017. godine, a projekt završava u srpnju 2021. godine.Sukladno Pravilniku o pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim suradnicima Dubrovačko – neretvanska županija zatražila je i dobila suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za uključivanje pomoćnika u nastavi za ukupno 101 učenika s teškoćama u razvoju.

Preko projekta „Zajedno možemo sve! – 4“ osigurana su sredstva za financiranje pomoćnika u nastavi za 70 učenika s teškoćama u razvoju, dok će se preostali dio pomoćnika u nastavi financirati preko natječaja za udruge, a koji je objavljen 3. srpnja 2020. godine na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Sukladno zaprimljenoj suglasnosti nadležnog Ministarstva Dubrovačko-neretvanska županija objavila je Javni poziv za prijavu kandidata za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač za 2020./2021. školsku godinu u okviru projekta „Zajedno možemo sve! – 4“.
Na Javni poziv mogu se javiti svi zainteresirani pod uvjetom da imaju najmanje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, da nisu roditelj/skrbnik niti drugi član uže obitelji učenika kojem/kojima se pruža potpora, te dokaz da protiv njih nije pokrenut kazneni postupak.


Tekst Javnog poziva, u kojem je naveden popis škola kao i broj traženih pomoćnika u nastavi po školama, možete pronaći OVDJE.