Naknadni raspored sistematskih pregleda djece radi upisa u I. razred školske godine 2020./2021. u osnovne škole na području Dubrovačko-neretvanske županije

Sukladno obavijesti Ministarstva znanosti i obrazovanja, a prema uputama HZJZ i Hrvatskog društva za školsku i sveučilišnu medicinu (HDŠSM) Hrvatskoga liječničkog zbora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nastavljena je provedba sistematskih pregleda djece prije upisa u prvi razred osnovne škole.

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta, odnosno učenika zbog upisa u prvi razred, koji provode Stručna povjerenstva škola i ureda nadležnih za obrazovanje, za sada se još neće provoditi.

Po donošenju potrebnih odluka upute za način i vrijeme njihova provođenja dobit će škole i upravni odjeli u županijama nadležni za obrazovanje.

Ministarstvo je pokrenulo žurne izmjene Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava gdje je postupak upisa u prvi razred osnovne škole reguliran, a u kontekstu izvanredne situacije pandemije koronavirusa.

Naknadni raspored utvrđivanja sistematskih pregleda djece radi upisa u 1. razred u osnovne škole Dubrovačko-neretvanske županije za 2020. – 2021. možete provjeriti OVDJE.