Agroturizam Konavle prezentirao godišnje aktivnosti i najavio ovogodišnje Mirise Božića

Predstavnici Agroturizma Konavle predvođeni predsjednikom Ivom Vodopićem danas su na službenom prijemu kod župana Nikole Dobroslavića predstavili cjelogodišnji rad koje je ova udruga provodila u ovoj godini. Konavljani su županu prezentirali i nadolazeću manifestaciju 8. Mirisi Božića u Konavlima za koju su od županije službeno zatražili i pokroviteljstvo.
Tajnik udruge Luka Anđelinić je kronološki podsjetio na sve njihove projekte kojih je u Agroturizmu Konavle ove godine bilo zaista puno. Na sastanku je istaknuta važnost kontinuiranog rada koji na području Konavala daje značajne rezultate. I ove se godine nastavilo s razvojem turizma za posebne interese a ohrabreni pozitivnim ozračjem brojnie su obitelji krenule s ulaganjem u razvoj ruralnog turizma. Tako je broj smještajnih kapaciteta u ruralnom prostoru Konavala u posljednjih pet godina upeterostručen. Koncept rada koji je predstavljen na sastanku se prema riječima pročelnika Iva Klaića potpuno uklapa u županijski program Rural Dubrovnik Neretva.
Župan Dobroslavić je čestitao Agroturizmu Konavle na upornosti i postignutim rezultatima te još jednom istaknuo kako upravo one prednjače u segmentu ponude ruralnog turizma te da Konavle u tom pogledu mogu biti primjer i ostalim dijelovima županije. Naglasio je da će županija i u narednom periodu davati potporu radu udruge.
Na kraju sastanka je županu uručena umjetnička slika nastala na ovogodišnjoj likovnoj koloniji Konavoski koluri koja se održavala u okviru proljetne manifestacije Proljeće u Konavlima.