Centar za poduzetništvo održao online seminare za OPG-ove i proizvođače

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije organizirao je besplatne virtualne seminare za OPG-ove i proizvođače, a sve s ciljem informiranja i upoznavanja istih sa zakonskim obvezama.

Na radionici „Obvezno elektroničko popunjavanje i podnošenje Evidencije za OPG/SOPG zaključno do 15. svibnja“, održanoj u četvrtak (22.04.2021.), polaznici su obaviješteni kako je vođenje Evidencije o poljoprivrednoj proizvodnji i prodaji te Evidencije o pruženim uslugama (OPG) putem AGRONET sustava ne samo zakonska obveza, već i uvjet za prijavu na buduće natječaje za bespovratna sredstva. Evidencije je potrebno predati najkasnije do 15. svibnja tekuće godine za prethodnu godinu. Polaznicima su na seminaru detaljno prikazani koraci za popunjavanje Evidencija.

Na drugoj radionici “Obveze, prijava i plaćanje naknada proizvođača”, održanoj 23.04.2021. u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, polaznici su upoznati sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom, te načinom prijave i plaćanja naknada proizvođača. Obveznik plaćanja dužan je prijaviti navedene aktivnosti, odnosno količinu proizvoda i/ili opreme, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te za isto dobiva Rješenje kojim se određuje visina naknade koju je dužan podmiriti.

Snimka seminara na temu „Obvezno elektroničko popunjavanje i podnošenje Evidencije za OPG/SOPG zaključno do 15. svibnja“ biti će dostupna na YouTube kanalu Centra za poduzetništvo d.o.o.: