Četvrta sjednica Radne skupine za zdravstvo i socijalnu skrb

Pročelnik upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Dubrovačko-neretvanske županije Dario Kulišić prisustvovao je četvrtoj sjednici Radne skupine za zdravstvo i socijalnu skrb koju je u Zagrebu predvodila Helena Bandalović, voditeljica Radne skupine.

Na početku sjednice predstavljene su teme dnevnog reda, te su se predstavili novi članovi Radne skupine.

U nastavku su članovi skupine raspravljali o iskustvima i prednostima decentraliziranih sredstava, razmijenili iskustva raspodjele dodijeljenih sredstava i usporedili objedinjene javne nabave. Također je na dnevni red pristigla i tema sanacije bolnica u vlasništvu i/ili osnovanih od strane županija te o izmjene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti, ali su spomenuti i prijedlozi dopune i izmjene zakona koji će biti predani nadležnim Ministarstvima, a sve u cilju bolje zdravstvene skrbi.

Na kraju Radne skupine doneseni su zaključci i prijedlozi, a prioritetna rasprava je bila u okviru formuliranja prijedloga kako bi se odlukama i uredbama omogućio prijenos neutrošenih decentraliziranih sredstava iz tekuće godine u jednu iduću kalendarsku godinu i to za planirana sredstva koja nisu mogla biti iskorištena/realizirana zbog nedovršenog postupka javne nabave.