Dani otvorenih vrata EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Povodom obilježavanja Dana Europe i Europskog tjedna, Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA u suradnji s Centrom za poduzetništvo, Razvojnom agencijom Grada Dubrovnika DURA-om, Korčulanskom razvojnom agencijom za lokalni razvoj KORA-om i Općinom Ston organiziraju Dane otvorenih vrata EU projekata 2018., a u sklopu programa Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.  Naime, Hrvatska se i ove godine uključila u kampanju koju provodi Europska komisija pod nazivom “Europe in My Region“, a čiji je cilj potaknuti građane da otkriju i nauče više o projektima koje Europska unija financira diljem Europe.

Obilježavanje Europskog tjedna počinje u subotu, 5. svibnja 2018. u Bruxellesu, gdje će u Odboru regija Predstavnički ured Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu imati informativni štand, a završava u subotu, 12. svibnja 2018. na otoku Korčuli s predstavljanjem EU projekata na info štandu KORA-e.

Na Dan Europe, 9. svibnja 2018., centralno događanje održat će se od 10 do 14 sati u Dom vinarske tradicije u Putnikovićima na poluotoku Pelješcu, obnovljenom kroz EU projekte. Osim razgledavanja Doma, predstavit će se novo izdanje brošure Pelješac – vinsko carstvo, a građani će moći doznati više o ostalim EU projektima koji se provode na području Županije.

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA i Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA će u petak, 11. svibnja 2018. od 10 do 13 sati, ispred Palače Sponze, predstaviti uspješne EU projekte s područja cijele Dubrovačko-neretvanske županije.

Ujedno, od 7. do 11. svibnja 2018. održavat će se i Dani otvorenih vrata DUNEA-e (na adresi Branitelja Dubrovnika 41, Dubrovnik) i Centra za poduzetništvo DNŽ (na adresi Vukovarska 16, Dubrovnik), kada će se građani moći neposredno upoznati s radom na EU projektima, natječajima i postupcima prijave.

 PROGRAM DOGAĐANJA