Darivatelji krvi kod župana Dobroslavića

Župan Nikola Dobroslavić primio je predsjednicu županijskog Crvenog križa Nelu Orlović, ravnatelje Gradskih društava te dobrovoljne darivatelji krvi u čast netom obilježenog Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj.

Na sastanku se razgovaralo o dobrovoljnom darivanju krvi što je jedna od djelatnosti Hrvatskog Crvenog križa čije se akcije, u organizaciji sa svojim 131 društvom diljem Hrvatske, provode prema načelima dobrovoljnosti, anonimnosti, solidarnosti i besplatnosti.

Na području Dubrovačko-neretvanske županije djeluju četri Društva dobrovoljnih darivatelja krvi: Dubrovnik, Ploče, Metković i Korčula te u županiji ima darivatelja krvi koji su dali više od sto puta krv, a to su Slobodan Zloić, Boris Franić i Stipe Butigan iz Gradskog Društva CK Metković zatim Ivan Dominiković i Mirko Vlahović iz Gradskog Društva CK Ploče.

Župan Dobroslavić je pohvalio akcije dobrovoljnog darivanja krvi te dobar odaziv darivatelja istaknuvši činjenicu da je u 2015. godini akcijama pristupilo više od tri tisuće osoba. Poželio im je što veći uspjeh u daljnjim akcijama te zahvalio na posjeti.