Mons. Mile Vidović i don Stanko Lasić dobitnici ovogodišnje županijske nagrade za životno djelo

Na 19. sjednici Županijske skupštine donesena je odluka o dodjeli nagrada Dubrovačko-neretvanske županije za životno djelo koje će se dodijeliti dvojici laureata – katedralnom župniku i vršitelju dužnosti generalnog vikara Dubrovačke biskupije don Stanku Lasiću i mons. Milu Vidoviću.

Prema obrazloženju odluke, župnik Župe Gospe Velike u Dubrovniku don Stanko Lasić predložen je zbog profesionalnog obavljanja svoje svećeničke dužnosti, pastoralnog i humanitarnog rada u vrijeme Domovinskog rata, nastavničkog djelovanja, promicanja građanskih i vjerskih sloboda, solidarnosti i tolerancije među ljudima te skrbi o kulturnoj baštini. Mons. Vidović dao je ogroman doprinos u kulturnom i povijesnom nasljeđu Dubrovačko-neretvanske županije, ali i mnogo šire baveći se proučavanjem crkvene povijesti u Hrvata.

Također, dodijelit će se i nagrade za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju Igoru Zidiću, povjesničaru umjetnosti, sportskom društvu Blatski nogometni klub ‘Zmaj’ iz Blata, Viteškom udruženju Kumpanjija Pupnat iz Pupnata i Ligi za borbu protiv raka Dubrovnik. Nagrade za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu dodijelit će se Miljenku Glasnoviću iz Udruge lađara Neretve i KUD-u Čilipi.

Nagrade se dodjeljuju prigodom blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića – Dana Dubrovačko-neretvanske županije, 12. svibnja 2017.