Dubrovačko-neretvanska županija dio EU projekta – HERCULTOUR

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su na prvom partnerskom sastanku povodom početka provedbe projekta HERCULTOUR koji se održao 31. siječnja 2018. i 01. veljače 2018. u Zadru.

Projekt HERCULTOUR („Jačanje oznake HERA, kulturno turističkih ruta i posjetiteljskih centara“), nastavak je uspješno realiziranog projekta HERA, a financira se u sklopu INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 8,7 milijuna kuna, a provedba će trajati 18 mjeseci. Cilj projekta je kapitalizirati postignuća projekta HERA i učvrstiti njihovu održivost kroz jačanje djelovanja Udruge HERA te jačanje upravljanja kulturno turističkim rutama i posjetiteljskim centrima koji nose oznaku HERA, na teritorijima lokalnih partnera, kroz izradu planova upravljanja, marketinških planova i provedbu dodatnih promotivnih aktivnosti.

Provedbom projekta HERCULTOUR u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, nastavit će se s financijskim ulaganjima u Centar za selektivne oblike turizma u našoj županiji otvorene u sklopu HERA projekta. Planirano je obnavljanje dodatnih prostora Doma kulture u Pločama koji će služiti kao izložbeni prostor Zavičajne zbirke Grada Ploča. Dio sredstava utrošit će se za nabavku opreme za multimedijalni dio Centra, te će se nastaviti sa snažnom promocijom kulturno-turistička rute „Neretva – dolina života“. Vrijednost projekta za Dubrovačko-neretvansku županiju iznosit 1,2 milijuna kuna.

Hrvatski partneri na projektu, osim Dubrovačko-neretvanske županije su Zadarska županija kao nositelj projekta, Šibensko-kninska županija i Primorsko-goranska županija, dok su talijanski partneri ADSU Teramo, Tourist destination Romagna i Europe Point of Teramo Consortium.
Na sastanku u Zadru dogovoreno je da će Dubrovačko-neretvanska županija biti sljedeći domaćin HERCULTOUR projektnog sastanka u drugoj polovici svibnja 2018.